zweedse theedoeken

5 cadeautips voor moeders die van Scandinavië houden

Wil je deze moederdag echt speciaal maken voor een moeder met een hart voor Scandinavië? Dan moet je zeker eens kijken bij The Swedish Gift Shop. Daar vind je sieraden, textiel, serviesgoed en nog veel meer leuke spulletjes met een duidelijke Scandinavische uitstraling. Katrien verstuurt je bestelling rechtstreeks vanuit Zweden – als dat geen leuke verrassing is! Het aanbod in deze Nederlandstalige webwinkel is enorm breed, maar samen met Katrien licht ik er graag 5 moederdagtips uit.

1. Fika-servies

Als de moeder die je wilt verrassen van Scandinavië houdt, houdt ze vast ook van een lekkere fika. The Swedish Gift Shop heeft verschillende serviezen om je koffie of thee met wat lekkers mee te serveren.

Een reeks die ik zelf erg leuk vind, is die met (in grote letters) FIKA erop. De FIKA-collectie van I love design omvat bekers, kommen, dienblaadjes, snijplanken en vaatdoeken in verschillende kleren. Zelf koos ik voor de Zweedse combinatie blauw-geel (voor het dienblad) en de blauw-witte beker die hier goed bij past. Behalve het woord FIKA staat op het dienblad ook in het Engels uitgelegd wat fika precies betekent. Zo word ik er elke keer als ik ze gebruik aan herinnerd om de koffie niet zomaar achterover te slaan, maar echt even de tijd te nemen om ervan te genieten. Op de beker staan onder het woord FIKA verschillende soorten koffie benoemd.

fika servies

Een ander mooi servies is dat met rendieren erop van het merk AnnaViktoria (volg zeker even de link om het te bekijken, want het is echt erg mooi). Het sierlijke ontwerp is van Viktoria Månström. De kom met rendier is er in verschillende maten en kan bijvoorbeeld gebruikt worden ontbijtkom of serveerschaaltje. Er is ook een mooi porseleinen bordje voor je ontbijt of fika.

2. Zweedse theedoeken

Een leuke manier om een keuken snel een Scandinavische look te geven, is door er mooie Zweedse theedoeken op te hangen. Zelf hebben wij een vrij simpele keuken, maar als ik een van mijn Zweedse theedoeken uit The Swedish Giftshop ophang, heb ik toch een mooie blikvanger.

Denk je dat jouw favoriete moeder dat ook leuk zou vinden? Dan heeft The Swedish Gift Shop bijvoorbeeld theedoeken met Dalapaardjes erop. Die zijn (net als de FIKA-collectie) van het merk I love design en het ontwerp is van Caroline Silfverling. De theedoeken zijn wasbaar op 60 graden. Ze zijn dus niet alleen voor de sier, maar je kunt ze ook met een gerust hart gebruiken. Of kies voor de theedoek met Zweedse huizen erop van Underlandet Design (een ontwerp van Karin Ulin). Beide theedoeken zijn zo mooi, dat je ze ook als decoratief kleedje kunt gebruiken.

zweedse theedoeken

3. Deegrol met Dalapaardjes

Zoek je een moederdagcadeau voor iemand die van bakken houdt? Blijf dan in de fika-sferen bij het uitkiezen van je cadeau en geef iets waarmee ze Zweedse koekjes kan bakken – met Dalapaardjes erop! Met deze houten deegroller druk je een prachtig patroon in je koekjesdeeg. Wij kozen er een regenachtige zondagmiddag voor uit en gebruikten dit recept, dat speciaal bedoeld is om het gemaakte patroon ook na het bakken goed te behouden. Een kind kan de was doen en zo werd het bakken echt een feestje. En dat gold ook voor het opeten van de koekjes – die waren heel snel op!

deegroller dalapaardjes

Er zijn ook deegrollers in grotere formaten en met andere patronen – bekijk ze allemaal hier.

4. Dalapaardjes op textiel

In The Swedish Gift Shop zijn nog veel meer producten met Dalapaardjes te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van deze mooie kussenslopen van Arvidssons Textil, die je liefde voor Zweden een plekje in je interieur geven? Ontwerper Carola Bengtsson-Malmström heeft de bekende paardjes gecombineerd met een kurbits-motief en het kussensloop is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

Arvidssons Textil heeft ook tassen met Dalapaarden en kurbits-motief (ook ontworpen door Carola Bengtsson-Malmström). De verschillende kleuren en prints vind je hier. Ik denk dat heel veel moeders die van Zweden houden hier enthousiast van zullen worden.

5. Botanische posters

Een laatste moederdagtip die ik hier wil delen zijn de botanische posters van The Swedish Gift Shop. Ik vind ze heel goed passen in een rustig interieur met natuurlijk elementen. Ken je een moeder met zo’n interieurstijl? Dan heb je nu misschien wel het perfecte moederdagcadeau gevonden.

Deze winactie is mogelijk gemaakt door The Swedish Giftshop.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

68 reacties

   • Via via kwam ik op deze blog terecht door deze winactie, en nu helemaal fan van de website en van de Swedish giftshop! De posters zouden vast en zeker mooi staan op onze zojuist verbouwde overloop 🙂

  • Heel graag het bord met kom.
   Voor me havermout ontbijt in de camper
   Heel toepasselijk als we over 5 weken richting Zweden vertrekken.

 1. Wat een gave webshop. Allemaal hebbedingen. Ding graag mee voor de botanische posters.
  Net verhuisd en de slaapkamer kan wel twee van deze mooie posters gebruiken.

 2. Oh wat een leuk begin van mijn dag!!!! Heel leuk weer deze actie. Als ik de gelukkige word wil ik heel graag nummer 1 winnen???????? Fijn weekend

 3. Allemaal zo vackert! Jag tycker om allt. Ik moet voortdurend uitleggen aan vrienden en vriendinnen wat Fika betekent. Ik reis deze zomer trouwens naar Dalarna, de bakermat van de Dalahästar! Zo’n tas is alvast een goed begin, mijn dochters zullen me dat graag schenken voor Moederdag. M’n eigen moeder is er helaas niet meer❤️‍????. Tack på förhand!

 4. Wat leuk weer dat je zulke mooie dingen mag weggeven. De winnaar boft! Ik vind het textiel wel heel mooi. Spannend weer. Groet.

 5. Sandra, bedankt weer voor leuke actie. Ik kies voor bordje en kommetje. Wat een prachtige selectie!
  Fijn weekend, Mandy

 6. Ohhhh wat een leuke spulletjes ???? Ik wil heel graag meedoen om de super mooie kussensloop met tas te winnen. Lieve groetjes Annelies

 7. Het zijn 3 mooie geschenken. En ik zou het zeer leuk vinden als ik mijn schoonmoeder kan verrassen met 1 van deze 3.
  Nu alleen de vraag: welk geschenk? Het moet iets zijn wat ze zal gaan gebruiken. De posters vallen af. Blijven er nog 2 over om uit te kiezen. De tas is mooi, maar voor haar niet zo praktisch. Ze gaat overal met de fiets naar toe, en dan neemt ze haar spulletjes mee in een stevige fietstas. En persoonlijke dingen in een klein schoudertasje. Nou dan blijft er 1 geschenk over.
  Ik doe mee voor het BORDJE & KOMMETJE met RENDIERPRINT. Dat geschenk zal ze vast en zeker waarderen. En ook gaan gebruiken, en niet alleen als sier ergens neerzetten. Al zou dat natuurlijk ook niet erg zijn.

 8. Wat een leuke winactie met mooie Zweedse spulletjes! Ik maak graag kans op een kussensloop met tas en op 11 april ben ik jarig ????

 9. Wat n leuke webshop. Prachtige dingen allemaal maar ik loot graag mee voor het bordje met kom met het rendiermotief. Prachtig!

 10. Loot graag mee voor de botanische posters. Mooi voor op mijn nieuwe werkkamer. Nu ze alle 4 de deur uit zijn heb ik een mooie plek voor mezelf.

 11. Graag loot ik mee voor de kussensloop met tas.
  Drie jaar geleden 3 weken in Zweden rondgetourd. Prachtig land.
  Veel gezien.

 12. Leuke actie! Ik doe graag mee voor bordje en kommetje, voor de “uitzet” van jongste dochter, die bijna de deur uit gaat..

 13. Wat een mooie producten, twee jaar niet op vakantie geweest naar onze favoriete Scandinavische vakantielanden, ik mis het. Hopelijk kunnen we dit jaar weer gaan
  Een bordje + een kommetje met zo’n mooie rendierprint erop vind ik prachtig!

 14. Ik word altijd heel blij van de mails van Scandinavisch leven!
  het bordje en kommetje met de rendierprint vind ik geweldig.

  hartelijke groet,
  Barbera van der Spaan

 15. Ik loot graag mee voor het bordje en de kom met rendieren. Prachtig!
  Dat zou een heerlijke voortdurende herinnering aan Scandinavië geven.
  Groetjes!

 16. Wat een leuke actie van Scandinavisch leven. We ‘spitten’ elke mail goed door, om zoveel mogelijk informatie te lezen over Zweden.
  Dit jaar gaan we naar Zweden op zomervakantie, en mijn beide dochters gaan mee. Ze zouden heel blij zijn met een kussensloop of tas.

 17. Graag zou ik voor mijn allerliefste moeder de kussensloop + een tas met Dalapaardjes & kurbits-patroon van Arvidssons Textil winnen!! ????????????????

 18. Ontzettend leuke actie! Ik loot graag als verrassing voor mijn vrouw mee voor nummer 1; bordje en kommetje met rendierprint. Leuk ook voor onze 2 jarige dochter met Deense roots

 19. In onze nieuw ingerichte (lichte, scandinavische) woonkamer zou het kussensloop prachtig staan, dus ik loot nog graag mee voor nummer 2! Hopelijk ga je vanavond pas loten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.